­
Imemaitsev kuumutamata pasha - Sandra koogid

Imemaitsev kuumutamata pasha

Sunday, April 04, 2021

Kui ma rohkem kui kümme aastat tagasi esimest korda ülestõusmispühadeks pashat tegema hakkasin, arvasin, et tuleb ikka valida võimalikult keeruline ja autentsena tunduv, tingimata kohupiimasegu kuumutamist nõudev retsept. Et kui vaeva pole nähtud, siis pole ikka nagu päris. Nüüdseks ma enam nii ei arva. Mitte kedagi ei huvita, kui palju sa vaeva nägid - ainult lõpptulemus. See kehtib igas eluvaldkonnas. Üleüldiselt ma väldin toiduvalmistamisel tarbetut keerukust, kui see lõpptulemusele tähelepanuväärselt juurde ei anna. Niisiis olen nüüd jäänud Nami-Nami Pille retseptil põhineva kuumutamata pasha juurde ja ma tõesti ei usugi, et  veel kreemisemat ja suussulavamat tulemust on võimalik saavutada. See on nagu suur kohuke, ainult šokolaadiglasuur puudub. 




8-le
  • 100 g pehmet võid
  • 1 dl suhkrut
  • 400-500 g toasooja kohupiima või kohupiimapastat
  • 2 dl vahukoort
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 sidruni koor
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 100 g kuivatatud aprikoose
  • 100 g rosinaid
  • 100 g mandlilaaste

Rösti mandlilaastud kuival pannil. Haki aprikoosid. Hõõru pehme või osa hulga suhkruga kreemiks. Vahusta vahukoor veel osa hulga suhkruga. Sega või ja kohupiim. Sega vahukoor ning maitse- ja täidiseained kohupiima-võisegu hulka. Proovi magusust ja lisa suhkrut, kui vaja.

Võta suurem sõel või pashavorm), pane selle sisse ühekordselt marli (meditsiinilist marlit müüakse apteegis). Kalla segu sinna sisse, lapi marli nurgad pealt kokku, tõsta vorm kausi kohale nõrguma ja pane vajutis raskuseks peale. 400 g on umbes paras raskus. Hoia külmkapis. Esimese paari tunniga nõrgub välja enamus vedelikust ja seda tuleb käia ära valamas. Siiski võiks lasta pashal nii umbes ööpäeva nõrguda. 

Serveerimiseks kummuta magustoit alusele ja eemalda ettevaatlikult marli. Ära loodagi, et õnnestub lõigata ilusaid tükke - see ei ole kook.

Vaata ka

0 comments

Subscribe