­
Virsiku-kohupiimakook - Sandra koogid

Virsiku-kohupiimakook

Thursday, March 18, 2021

See lihtne ja kodune kook on ilmselt paljudele tuttav. See on ka üks esimesi kooke, mida ma kunagi ammu koogimaailmas alles alustades katsetasin. Mahe ja mahlane, võlub see kook peaaegu kõik ära. 

Miks siis panna ikkagi veelkord üles retsept, mille sarnaseid guugeldades internetist juba mitu leiab? Aga sellepärast, et minu jaoks on just selliste koguste ja koostisosadega kõik detailid täiuseni paigas. Täius muidugi on koogimaailmas maitseasi, nii et proovigu igaüks ise järele.


26 cm ümmargune lahtikäiv vorm

Põhi
  • 125 g pehmet võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl (mahe)nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola

Täidis
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 300 g hapukoort
  • 2 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 sl tärklist
  • 1 suur purk virsikukompotti

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Sega omavahel kuivained ja lisa need lusikaga segades võisegule kuni saad ühtlase taigna. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Pane ahju soojenemise ajaks külmkappi. 

Soojenda ahi 200 C kraadini. Torgi põhi kahvliga auguliseks ja küpseta ahjus kesmisel siinil 10 minutit. (Servad kerkivad pisut tasasemaks, aga sellest pole midagi.) 



Täidise tegemiseks klopi munad suhkruga natuke lahti, lisa kohupiimapasta (võid kasutada ka vanilli kohupiimapastata, aga siis lisa suhkrut umbes poole vähem), hapukoor, vanilliekstrakt ning kõige lõpuks tärklis. 

Nõruta virsikupoolikud ja lao need tervena põhjale (u 8 tk). Vala kohupiimasegu virsikutele ja küpseta sama 200 C kraadi juures veel 30 minutit. Kook ei tohi pealt pruunistuda ja peab keskelt veel kergelt võdisema. Jahuta külmkapis täielikult, soovitavalt üleöö.



Vaata ka

0 comments

Subscribe