Suur rabarberikook kardemoniga
Wednesday, June 24, 2020
Ega siin pikka juttu ei olegi ja kes seda praegu lugedagi viitsiks. Just jaaniõhtuks sai tehtud üks suur rabarberi-plaadikook, kardemoni ja purukattega. Väga lihtne sega-kokku-kook ja hea päev läbi snäkkida. Säilib väga hästi ka kuuma ilmaga ja külmkapita.
Kook:
- 4 muna
- 4-5 dl pruuni suhkrut
- 2 dl õli
- 4 dl keefirit või hapupiima
- 8 dl jahu
- 1,5 tl soodat
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 3 tl kardemoni
- näputäis soola
- 1l rabarberit + suhkrut, kaneeli
Puru:
- 50 g külma võid
- 1 dl jahu
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl kardemoni
Pane ahi 200 C juurde soojenema. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Haki rabarberid (vajadusel korri, kui rabarberid on juba vanemad ja koor tuleb lahti). Sega umbes paari supilusikatäie suhkru ja natukese kaneeliga. Jäta maitsestuma.
Puru valmistamiseks haki külm või ülejäänud ainetega segamini, lõpuks pudista puru sõrmede vahel peeneks. Pane külmkappi ootele.
Sega kuiv- ja maitseained omavahel.
Klopi munad suhkruga lahti. Lisa õli, sega ühtlaseks. Lisa keefir ja sega veelkord ühtlaseks. Lisa kuivained ja sega minimaalselt (väikesed tükid jäävad taignasse).
Vala tainas ruttu ahjuplaadile (enne kui sooda ära reageerib), puista peale rabarber ja puru.
Küpseta 200 C juurde 30-40 minutit. Lase enne söömist täielikult jahtuda.
0 comments