­
Banaanikeeks šokolaadi ja rummirosinatega - Sandra koogid

Banaanikeeks šokolaadi ja rummirosinatega

Wednesday, April 29, 2020

Mul õnnestus siin blogis allpool olev banaanileib veelgi paremaks teha ja “leivaks” nimetada ei ole seda küll enam kuidagi kohane. Olgu ta parem banaanikeeks. Banaan on šokolaadiga kokku loodud ja tänu Briti koka Milli Taylori Instagramile lisasin sinna veel rummis leotatud rosinad. Samuti muutsin natuke muid detaile.

Mis puudutab Taylori BBBB retsepti, siis pruunistatud või on hea asi küll, aga soovin oma banaanikeeksile keeksi tekstuuri ja selleks tuleb võid vahustada. Vormi ülepuistamine demerara suhkruga - miks mitte, võiks proovida. Kreeka pähklid - kõlab hästi, aga ma ei taha šokolaadist loobuda.

Seega selline see retsept siis sai. Üldiselt ma väga ei usu, et mul enam kunagi on põhjust ühtegi teist banaanileiva retsepti proovida... ok, kui siis just et tõepoolest seda Taylori pruunistatud võiga varianti.


  • 150 g toasooja võid
  • 100 g pruuni suhkrut (rafineerimata roosuhkrut)
  • 2 muna
  • 2 spl kreeka jogurtit või hapukoort
  • 170 g nisujahu
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis meresoola
  • 2 suurt või 3 väikest üleküpset banaani (pehmed, mustaks tõmbumas)
  • 100 g tumedamat šokolaadi (Fazer 47%)
  • 150 ml tumedat rummi
  • 100 g väikeseid rosinaid
  • võid, riivsaia vormi jaoks

Kuumuta rummi potis keemiseni ja lisa pestud rosinad. Jäta seisma vähemalt 6 tunniks.

Pane ahi 180 kraadi (pöördõhk 160) juurde soojenema. Määri piklik keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Haki šokolaad. Purusta kahvliga banaanid. Sega omavahel kuivained.

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaavak munad. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Lisa lusikaga segades kuivained, siis banaan, šokolaaditükid ja rosinad koos rummiga.

Küpseta umbes tund aega - kuni keeksisse torgatud nuga pole enam taignane.

Lase vormis jahtuda vähemalt 15 minutit. (Kuuma keeksi ei pruugi tervena vormist kätte saada.)



Vaata ka

0 comments

Subscribe