­
Kohukesekook - Sandra koogid

Kohukesekook

Sunday, April 17, 2022

Mõte teha kook, mis oleks nagu üks suur kohuke, tekkis mul juba ammu, sest ma olen suur Karumsi kohukeste fänn, aga lihtsalt mitu kohukest korraga ära süüa oleks ju imelik. Lisaks on kohukestel (ja ka šokolaadiglasuuris jäätistel) alati üks häda: glasuuri võiks olla veelgi rohkem, sest see on ju parim osa. Seega mis oleks, kui oleks selline kook, kus kreemise kohipiimatäidise peal on ohtralt glasuuri? 

Internetis on rahvas ise kohukesi teinud küll ja selle põhjal ka koogiretsepti koostasin. Kõige rohkem aitas mind seejuures Ragne Värki blogi, kel nüüd on vist ühes oma kokaraamatus ka täitsa sellenimeline kook. 

Või teeb täidise piisavalt tahkeks, isegi kohupiima ei ole vaja nõrutada. Magustoit maitseb veidi pasha moodi ja sobib seega lihavõttelauale. Sisse võib panna kookoshelbeid või mida iganes, mis ka pasha sisse käib.


21-22 cm lahtikäiv ümmargune koogivorm

Küpsisepõhi 

  • 180 g kakaoküpsiseid
  • 100 g võid

Täidis

  • 200 g toorjuustu
  • 400 g tavalist kohupiima
  • 100 g toasooja võid
  • 8 spl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti

Glasuur

  • 100 g võid
  • 2 sl rõõska koort
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl kakaopulbrit


Sulata või. Purusta küpsised peeneks pudiks, sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud ja võitatud servaga koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele. 

Sega omavahel täidiseained. See õnnestub paremini, kui kõik on samal temperatuuril. Mina segasin massi ausalt öeldes käega. Pane täidis koogile ja silu nii hästi kui saad. Jäta külmkappi tahenema ja valmista glasuur.

Pane glasuuri ained potti ja kuumuta väga madalal kuumusel, kuni kõik on ühtlaseks sulanud. Vala glasuur  koogile ja aja ühtlaselt laiali. Lase kõigel taheneda üleöö.

Vaata ka

0 comments

Subscribe