Rabarberi-toscakook

Sunday, June 05, 2022

Rabarberikookidega on küll nii, et eks igaühel ole oma lemmik. Minu lemmik on vist rabarberikook toscakattega (kuigi ausalt öeldes ega rabarberi-kohupiima purukook ei jää sellele tõepoolest kuidagi alla). Retsept pole pärit ei kusagilt mujalt kui vanast heast Toidutarest. Olgu see siinkohal jäädvustatud, et ma seda iga kord internetist otsima ei peaks. 

Toscakoogi retsepte on internetist muidugi palju, aga mulle hakkas see kunagi meeldima ja olen seda kogu aeg teinud. Saab ka õuntega, aga siis pole nii palju suhkrut vaja.


  • 6 -7 dl tükeldatud rabarberit
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Põhi:

  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 0,5 dl piima
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Tosckate:

  • 75 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 sl nisujahu
  • 1 sl piima
  • 100 g mandlilaaste


Pane ahi 200 C juurde sooja.

Koori ja tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga, kuni kooki valmistad.

Kata ümarguse lahtikäiva 24 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga.

Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga (saab ka ilma mikserita).

Sega kuivained omavahel.

Lisa munavahule sulavõi, piim ka kuivained. Töötle ühtlaseks.

Vala taigen vormi ja küpseta max 10 minutit. Liiga tahedaks ei tohiks kook pealt minna, sest rabarberid peavad pisut siiski koogi sisse vajuma.

Võta kook ahjust ja laota peale rabarberid. Küpseta veel 10 minutit. Samal ajal valmista toscakate. Selleks sulata potis või ja sega hulka ülejäänud katteained. Lase korraks keema.

Võta kook taas ahjust ja laota peale toscakate, kõige paremini õnnestub see teelusikaga.

Pane kook veel 10 minutiks ahju, kuni toscakate on kuldne, aga mitte liiga pruun.

Vaata ka

0 comments

Subscribe