Mustika-kohupiimakook kardemoniga

Sunday, August 10, 2025

 Võib-olla keegi mäletab seda kooki minu vanast blogist aastast 2017. Kardemonise mustika-kohupiimakoogi avastasin Suomenlinna saarel Cafe Samovarbar kohvikus. Lihtsa moega koogi teeb eriliseks kardemon. Just seda kooki otsustasin nüüd Ruhnu mustikatega uuesti teha.


Põhi:

  • 75 g pehmet võid
  • 2 dl jahu
  • 4 sl suhkrut
  • 2 tl kardemoni
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
  • 1 muna


Täidis:

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 1 dl suhkrut
  • ​1 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 200 g metsamustikaid (4 dl)
  • 1 spl tärklist
  • ​​suhkrut pealeraputamiseks


Soojenda ahi 200 C kraadini.

Vahusta mikseri abil pehme või suhkruga. Lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Sega kuivained omavahel, lisa ning sega ühtlaseks. Pane lahtikäiva 24 cm koogivormi põhja küpsetuspaber ja määri servad võiga. Määri taina sühtlaselt vormi põhja ja torgi kahvliga auguliseks. Eelküpseta ahjus 10 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Sega kohupiim, muna ja vanilliekstrakt vispliga ühtlaseks. Sega mustikad tärklisega. Laota mustikad eelküpsenud põhjale, vala peale kohupiimasegu ja silu lusikaga ühtlaseks. Raputa peale natuke suhkrut. Küpseta 200 C kraadises ahjus u 30 minutit. Lase enne lõikamist täielikult jahtuda, soovitavalt külmkapis ja üleöö.




Vaata ka

0 comments

Subscribe