Õunapirukad
Sunday, September 22, 2024
Õunapirukad on selle sügise hitt. Ainus tülikas aspekt on, et moos tuleb varem valmis teha, et see jõuaks jahtuda, aga nii võib moosi ju hoopis purki panna ja pirukatäidis on iga kell käepärast.
8 pirukat
- u 2 keskmist õuna
- Paar-kolm spl suhkrut
- 1 spl maisitärklist
- 400 g pärmi-lehttainast plaatidena, soovitavalt võiga
- 1 muna määrimiseks
Koori ja tükelda õunad. Kuumuta pannil koos suhkruga kuni õunad on pehmed ja moodustunud ühtlane moos, aga mitte püree. Lase jahtuda.
Sega jahtunud moos u 1 triiki spl maisitärklisega.
Sulata pärmi-lehttaigen. Parim on kasutada plaatidena varianti, mida ei pea rullima, vaid lõikad plaadid lihtsalt pooleks. 400 g pakist saab 8, 500 g 10 pirukat.
Määri iga ruudu kaks külge munaga, aseta keskele u teelusikatäis täidist ja voldi ruut diagonaalselt kokku. Suru ääred kahvliga kinni. Tõsta pannile ja määri pealt munaga.
Küpseta vastavalt pakendi õpetusele 190 C juured 15-20 min ehk kuni pirukad on kuldsed.
Serveeri soojalt vaniljejäätisega. Säilivad ka järgmise päevani ja sobivad soojendamiseks grillil, ahjus, mikrolaineahjus või isegi pannil.
0 comments