Sidrunikeeks sidrunisiirupiga - lemon drizzle cake
Friday, January 17, 2020
Selles retseptis on minupoolne panus null, sest ei saa paremaks teha midagi, mis niigi on suurepärane.
Eesti keeles nimetada ma seda Briti koogiklassikat aga õieti ei oskagi. Muidu on tegu täiesti tavalise nn võrdse keeksiga, kus rasvainet, suhkrut ja jahu on kõike ühe palju ning ka valmistamine on täiesti tavaline. Tõeliselt suussulavaks ja eriliseks muudab selle aga lihtsa sidrunisiirupiga immutamine. Muud sidrunikeeksid siin konkurentsi ei paku. Tana Ramsay retsept BBC Good Foodist ja varem ilmunud mu eelmises blogis.
Keeks
- 225 g pehmet võid
- 225 g suhkrut suhkrut
- 4 muna
- 1 keskmise mahesidruni koor
- 225 g jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
Siirup/drizzle
- 1,5 keskmise sidruni mahl
- 1 dl tavalist suhkrut
180 C 50 min
Pane taigen võiga määritud tavalisse piklikku keeksivormi. Küpseta 180 C juures 50 minutit või kuni keeksi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Võta ahjust ja valmista siirup. Sega sidrunimahl lihtsalt suhkruga. Selle ajaga jahtub keeks just parasjagu, et seda peale valades suhkur täiesti ära ei sula, vaid moodustab krõbeda kooriku.
Torka keeksisse näiteks grillvardaga auke (hambatikk on liiga peenike). Vala aegamisi peale kogu siirup jälgides, et see sisse imbub. Jäta vormi kuni täieliku jahtumiseni, soovitavalt järgmise päevani. Kummuta vormist välja ja naudi.
0 comments