­
Sidrunikeeks sidrunisiirupiga - lemon drizzle cake - Sandra koogid

Sidrunikeeks sidrunisiirupiga - lemon drizzle cake

Friday, January 17, 2020

Selles retseptis on minupoolne panus null, sest ei saa paremaks teha midagi, mis niigi on suurepärane. 

Eesti keeles nimetada ma seda Briti koogiklassikat aga õieti ei oskagi. Muidu on tegu täiesti tavalise nn võrdse keeksiga, kus rasvainet, suhkrut ja jahu on kõike ühe palju ning ka valmistamine on täiesti tavaline. Tõeliselt suussulavaks ja eriliseks muudab selle aga lihtsa sidrunisiirupiga immutamine. Muud sidrunikeeksid siin konkurentsi ei paku. Tana Ramsay retsept BBC Good Foodist ja varem ilmunud mu eelmises blogis.

sidrunikeeks ehk lemon drizzle cake

Keeks

  • 225 g pehmet võid
  • 225 g suhkrut suhkrut
  • 4 muna
  • 1 keskmise mahesidruni koor
  • 225 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Siirup/drizzle

  • 1,5 keskmise sidruni mahl
  • 1 dl tavalist suhkrut
180 C 50 min

sidrunikeeks ehk lemon drizzle cake


Riivi sidruni koor ja pane kaussi koos suhkruga. Hõõru segu sõrmede vahel kuni suhkur on väga aromaatne. Lisa või ja vahusta. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. 

Pane taigen võiga määritud tavalisse piklikku keeksivormi. Küpseta 180 C juures 50 minutit või kuni keeksi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Võta ahjust ja valmista siirup. Sega sidrunimahl lihtsalt suhkruga. Selle ajaga jahtub keeks just parasjagu, et seda peale valades suhkur täiesti ära ei sula, vaid moodustab krõbeda kooriku. 

Torka keeksisse näiteks grillvardaga auke (hambatikk on liiga peenike). Vala aegamisi peale kogu siirup jälgides, et see sisse imbub. Jäta vormi kuni täieliku jahtumiseni, soovitavalt järgmise päevani. Kummuta vormist välja ja naudi.

sidrunikeeks ehk lemon drizzle cake

Vaata ka

0 comments

Subscribe